“Дозволи” в 2022 році

Шановні Колеги!

Цим інформаційним матеріалом хочемо повідомити вам, що вже відомо про загальний обсяг дозволів на 2022 рік та оголошено порядок їх видачі.

Усім автопаркам України у 2022 році виділено 160000 польських дозволів, з них:

→ 100000 універсальних дозволів, що дають право проїзду транспорту з вантажем до/з Польщі та транзиту вантажу територією Польщі.
→ 60000 транзитних дозволів, що дають право проїзду вантажу тільки транзитом територією Польщі (під транзитними перевезеннями розуміють імпорт з країн, де маршрут проходить транзитом через Польщу (приклад: Німеччина, Бенілюкс, Великобританія і т.д.).

Основні важливі моменти для вас на цей момент:

Загальна кількість польських дозволів на 2022 рік становить 160 тис. штук, що відповідає нормі 2021 року, але не відповідає реальним потребам ринку майже вдвічі.
Практично за всіма напрямками імпорту в січні-лютому на 1 транспортний засіб припадає 1,5 дозволу на місяць, а в березні – 1 дозвіл. Це означає, що один транспортний засіб не зможе здійснювати 2 кругорейси на місяць (середньостатистично), як це було раніше на початку кожного календарного року.
Загальна поведінка ринку у 2022 році прогнозується на рівні 2021 року, зі збереженням тієї самої сезонності та дефіциту транспортних засобів. Важливий момент, даний наш прогноз залежить від подальших рішень Міністерства, але поки що більш ніж 3 місяці нам з вами інформацію не надають. Останній квартал 2021 року показав ефективність наявної системи роботи нашої компанії з автопарками України та зарубіжжя для покриття ваших (клієнтських) потреб в організації вантажоперевезень на 100%.

Цього року, як і минулого, ми звертаємося до вас із проханнями:

Уже зараз, за наявності можливості, фіксувати за нашою компанією конкретні обсяги вантажоперевезень на місяць.
У 2022 році наша компанія готова до збільшення провізних можливостей на 30-40%, тому ми готові до більшої кількості замовлень з вашого боку.
Просимо з обережністю ставитися до фіксації на весь рік вартості перевезень з боку наших конкурентів на рівні ставок другої половини січня 2022 року.

Ми дякуємо всім клієнтам, хто приєднався до числа наших клієнтів торік, хто співпрацював з нами весь 2021 рік, а також тим, хто повернувся до нас наприкінці року. Ваше повернення є показником високої оцінки з вашого боку, ви довіряєте нам свої обсяги вантажів у період максимального стресу на ринку. Просимо вас продовжувати з нами активну роботу з початку року, це дасть нам змогу бути ще ефективнішими для вас не тільки наприкінці року, а й забезпечити вам спокійну та прогнозовану роботу впродовж усього року.

Бажаємо всім нам успішного року!

Команда Ganex